söndag, december 22, 2013

En idealists försvarstal


Jag hade först inte tänkt gå i svaromål mot de rasande personangrepp som jag utsatts för när jag försökt tillvarata de medlemmar i MP i Haninge som har invandrarbakgrund. Men efter ivriga vädjanden från vänner, på Facebook och annorstädes ska jag bemöta de hätskaste påhoppen.

Jag är:
1) En misslyckad musiker. Tja smaken är som baken. Vet inte om jag tycker att kritikern är någon gigant på kulturområdet. Världens största musiktidning Billoard magazine jämförde i en cd-recension en låt jag gjort med Beatles och Oasis. Räcker för mig...

2) En misslyckad lärare: Jag har haft tusentals elever. Alla kan ju inte gilla mig, men jag har har haft elever som menat att jag förändrat deras liv. Räcker för mig...

3) En misslyckad politiker: Tja. Jag har skrivit så många debattinlägg i riksmedia och figurerat i så många massmediala sammanhang så ja, jag tror att jag bidragit till den politiska diskursen i riket... Har du?

Jag är bara ute efter makt och pengar. Vem är inte det...? (skämt) Fick 350 kr i månaden i miljönämnden. Varit ideell ordförande för Röda Korset på Dalarö i fyra år och har spelat på Malmgårdens äldreboenden 2 gången i år. Gratis. Ja, det diskuterades i nämnden om att profilera Haninge som skärgårdskommun och ja föreslog en låt. Men det var ju pengar till inspelningen och kommunens nytta.

http://mikael-prinsen-trolin.blogspot.se/2013/06/dalarovalsen.html

Gått på 2 av 20 möten i miljönämnden? Tror jag var med vid en del seminarier och konferenser utöver detta. Något som bekräftades av en kollega i nämnden. Jag var ersättare och meddelade att jag nog skulle få svårt att ta uppdraget eftersom jag arbetade som lärarvikarie. Inte poppis att dra iväg från jobbet som vikarie. Det var dessutom väldigt oorganiserat i nämnden och kallelser till möten kom inte fram. Jag vädjade till nämnden att lägga möten så att någon som inte var yrkespolitiker kunde gå utan att ledigt från jobbet, med det hörsammades inte. Det var dessutom som medlem i FP.

Så...gjort. Men genom sig själv känner man ju andra...